Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat cauza penală de învinuire a acestuia în judecată.

Amintim că la data de 5 septembrie 2017, aproximativ la ora 13:30, având intenţia de a se îmbarca pe cursa aeriană Chişinău - Erbil TTCMKA de pe Aeroportul Internaţional Chişinău, inculpatul a prezentat la control un paşaport fals, pe numele unui cetăţean din Irak.

Potrivit datelor INTERPOL, obţinute prin intermediul Ambasadei SUA în Republica Moldova, inculpatul, în vârstă de 21 de ani, se află în căutare internaţională pentru comiterea unui omor în oraşul Istanbul din Turcia.

De asemenea, s-a constatat că blancheta paşaportului cetăţeanului Republicii Irak prezentat Poliţiei de Frontieră de către inculpat figurează ca fiind sustrasă în anul 2014 din provincia NINEWA din Iraq, aflată sub controlul organizaţiei teroriste ISIS.

Pentru  deţinerea şi folosirea documentelor oficiale false, legislaţia Republicii Moldova prevede o amendă de la 550 până la 950 de unităţi convenţionale, sau până la cinci ani de închisoare.