VIDEO

Avocaţii lui Platon vin cu noi acuzaţii: „Procurorul prezintă probele aşa cum doreşte el, dar nu cum prevede legea”

Avocaţii lui Platon vin cu noi acuzaţii: „Procurorul prezintă probele aşa cum doreşte el, dar nu cum prevede legea”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 13.09.2017 21:11
Procurorul prezintă probele aşa cum doreşte el, dar nu cum prevede legea. Acuzaţia a fost făcută de unul dintre avocaţii lui Platon după o şedinţă în dosarul în care clientul său este învinuit de tentativă de escrocherie şi corupere a ofiţerilor de la „Pantera”. 

Şedinţa a început cu o solicitare a noului avocat al lui Platon, care a cerut înlăturarea din proces a apărătorilor din oficiu. Galina Moscalciuc a acceptat cererea. Acelaşi avocat a solicitat şi termen pentru a examina dosarul, iar judecătoarea i-a permis să facă acest lucru pe durata procesului. Ulterior, procurorul de caz a prezentat un şir de probe care au stat la baza învinuirii. Acuzatorul nu a făcut-o însă conform legii, afirmă Eduard Rudenco.

Avocatul s-a arătat indignat şi de faptul că procurorul de caz a prezentat drept probă mai multe telefoane mobile, însă nu şi informaţiile pe care le conţin acestea.

La toate încercările jurnaliştilor, procurorul anticorupţie Alexandru Cernei a refuzat să răspundă la întrebări. Şedinţa următoare va avea loc mâine, atunci când părţile în proces vor vedea şi audia imaginile video în care Platon ar fi vrut să-i corupă pe mascaţii de la Pantera. Potrivit acuzatorilor de stat, deţinând pachetul majoritar al mai multor companii de asigurări, Veaceslav Platon ar fi intenţionat să sustragă milioane de lei de pe conturile acestora. El ar fi acţionat în complicitate cu două persoane. Una dintre acestea se află în arest preventiv, iar alta - sub control judiciar. Procurorii spun că pentru infracţiunea comisă inculpaţii riscă până la 15 ani de închisoare. Totodată, la sfârşitul lunii mai, acuzatorii de stat au expediat în judecată un dosar în care Platon este învinuit că în timpul unei discuţii cu doi angajaţi de la „Pantera” le-ar fi promis apartamente în capitală, automobile sau câte cinci mii de euro pentru a-i permite acţiuni interzise în cadrul întâlnirilor cu avocaţii, dar şi pentru a avea acces la un telefon mobil. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI