Avocatul Jurnal TV a atacat la CSJ hotărârea Curţii de Apel Chişinău şi susţine că prin intermediul instanţelor se încearcă dezinformarea publicului, iar documentele apărute în presă, în care Candu este semnatarul tranzacţiilor, dovedesc ilegalitatea hotărârii. Şedinţa CSJ este programată pentru mâine şi se va desfăşura în lipsa părţilor. Pe site-ul instituţiei este menţionat că dosarul va fi examinat de către completul numărul doi al Colegiului Civil, Comercial şi de Contencios Administrativ, prezidat de către preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Mihai Poalelungi. Din complet mai fac parte Valentina Clevadî, Galina Stratulat şi Dumitru Mardari. Majoritatea dintre aceşti judecători au fost vizaţi în mai multe cazuri scandaloase despre care a scris presa, inclusiv Jurnal TV. Între timp, judecătoarea Clevadî a depus cerere de demisie din sistem. Demersul a fost acceptat de către CSM şi urmează să fie examinat şi de Parlament.

Procesul cu pricina a fost intentat în 2015. Potrivit avocatului Jurnal TV, după ce dosarul a fost pasat de la un judecător la altul, cauza a ajuns la Ecaterina Palanciuc din cadrul fostei Judecătorii a sectorului Centru. Într-o singură şedinţă, Palanciuc a examinat cererea lui Andrian Candu şi a admis integral pretenţiile acestuia. Avocatul susţine că nu a fost citat pentru a participa la proces, iar despre decizie a fost înştiinţat după expirarea termenului în care putea ataca hotărârea. Dumitru Pavel a solicitat instanţei superioare repunerea în termen a cererii de apel. Cauza a ajuns la un complet format din judecătorii Grigore Daşchevici, Veronica Negru şi Domnica Manole. Cererea a fost respinsă, însă Domnica Manole, care între timp a fost destituită din sistemul judecătoresc, a avut o opinie separată.

Andrian Candu a acţionat în judecată postul nostru de televiziune după ce în cadrul unei emisiuni liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a declarat că în Olanda a fost intentat un proces, iar magistraţii de acolo au aplicat sechestre pe mai multe mijloace financiare care aparţineau companiei „OTIV-Prime Holding”, controlată de Vladimir Plahotniuc. În dosar figurează şi Andrian Candu ca pârât. În baza acestor declaraţii, postul nostru de televiziune a realizat şi difuzat mai multe ştiri. Candu pretinde că nu este implicat în dosar, că nu a participat la nicio tranzacţie, iar numele lui nu trebuia să apară la Jurnal TV.

De menţionat că pe site-ul Moldnews.md au fost plasate documente din decembrie 2011 care atestă vânzarea unor acţiuni Victoriabank. În calitate de vânzător figurează „OTIV Prime Holding B.V.”, reprezentată pe atunci de actualul preşedinte al Parlamentului, finul de cununie al oligarhului Vladimir Plahotniuc, Andrian Candu.