Această cauză penală a fost iniţiată pe 16 iunie curent, atunci fiind identificat un locuitor al capitalei pentru punerea ilegală în circulaţie a materiei prime, utilizată la confecţionarea pastilelor extasy. Bărbatul a spus procurorilor că a obţinut drogurile de la un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Botanica.

Conform informaţiilor, pe 20 iulie curent, a fost prins în flagrant angajatul Inspectoratului de Poliţie Botanica, în momentul transmiterii drogurilor în proporţii deosebit de mari. Fiind audiat şi recunoscut în calitate de bănuit, poliţistul a indicat la rândul său că, în schema infracţională mai este implicat un coleg de-al său, care activează în calitate de ofiţer de investigaţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ciocana al municipiului Chişinău.

Ulterior, a fost reţinut şi angajatul Inspectoratului de Poliţie Ciocana în timp ce primea de la colegul său de la Botanica suma de 26000 de lei, ce constituie o parte din banii ce urma să-i primească pentru drogurile transmise anterior. 

Potrivit procurorilor, foştii poliţişti riscă până la 15 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de cel mult cinci ani, iar persoana civilă riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 al 7 ani.