VIDEO

Fostul deputat Chiril Lucinschi rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile

Fostul deputat Chiril Lucinschi rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 21.08.2017 19:33
Fostul deputat Chiril Lucinschi a primit încă 30 de zile de arest la domiciliu. Decizia a fost luată de Judecătoria Chişinău cu sediul în sectorul Buiucani. Prezent la şedinţa de judecată, Chiril Lucinschi a declarat că va ataca hotărârea în instanţa de apel, întrucât în demersul înaintat astăzi de partea acuzării nu au fost prezentate probe noi care ar motiva arestarea. 

După încheierea şedinţei de judecată, procurorul de caz a declarat că solicitarea de prelungire a mandatului de arestare a fost făcută din considerente de siguranţă.

De cealaltă parte, fostul deputat susţine că nu are cum să influenţeze martorii.

Unul dintre avocaţii lui Chiril Lucinschi a menţionat că demersul înaintat în faţa instanţei conţine mai multe ilegalităţi.

Chiril Lucinschi a fost reţinut de CNA pe 25 mai în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank şi este cercetat în arest la domiciliu. Fostul deputat a declarat anterior că nu înţelege de ce a fost reţinut abia după ce şi-a depus mandatul, dacă dosarul a fost iniţiat încă în septembrie 2016, iar între timp nu a fost audiat, deşi era gata să colaboreze cu ancheta. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI