Din spusele rudelor, alesul local s-a pomenit la uşă cu angajaţii CNA şi ai Procuraturii Anticorupţie în jurul orei 7:00. Percheziţiile au început însă o oră mai târziu, când a venit şi avocatul edilului.

„La ora şapte dimineaţa, în apartamentului fiului meu, Vitalie Şalari, au venit patru indivizi. Feciorul m-a telefonat şi mi-a zis că sunt nişte bandiţi, nişte huligani şi încearcă să intre înăuntru. În cazul acesta este nevoie de a chema avocat şi am aşteptat avocatul şi au intrat să facă percheziţii”, povesteşte Andrei Şalari, tatăl primarului de Băcioi.

„Îmi era straşnic să deschidem uşa, pentru că cine ştie, atâtea ameninţări. Pot să spun un lucru, că soţul meu întotdeauna a încercat să îşi facă lucrul corect şi din această cauză a fost trădat chiar şi de colegi”, spune soţia primarului, Svetlana Şalari.

Tatăl primarului afirmă că percheziţiile ar avea legătură cu vizita unui deputat PSRM, care i-a cerut fiului său să ştampileze mai multe liste de subscripţie în vederea colectării de către socialişti a semnăturilor pentru referendumul de demitere a primarului municipiului Chişinău. Şalari însă a refuzat.

„A venit un deputat de la partidul PSRM cu nişte liste, unde dădeau indicaţii primarului ca să fie ştampilate şi înregistrate. Liste care au strâns semnături din Băcioi pentru demiterea primarului general de Chişinău, Chirtoacă”, afirmă Vitalie Şalari.

După câteva ore, percheziţiile s-au încheiat, iar Vitalie Şalari a declarat că abia în această dimineaţă a aflat că este bănuit într-un dosar de trucare a unor licitaţii. Primarul afirmă că nu are nicio legătură cu firma câştigătoare.

„Este vorba despre reconstrucţia capitală a grădiniţei din comuna Băcioi 176. Desigir, la mijloc este politicul şi presupun eu că se pun presiuni ca în comuna Băcioi să fie blocate proiectele ca primarul să nu-şi poate îndeplini atribuţiile, dar şi promisiunile din campania electorală pentru cetăţeni”, spune primarul de Băcioi.

Disputa dintre primar şi parlamentarul PSRM a fost filmată şi trimis acum câteva zile la adresa redacţiei noastre. În înregistrare, deputatul socialist Andrei Labuneţ îi cere lui Vitalie Şalari să-şi pună semnătura pe listele de subscripţie.

Ofiţerii şi procurorii anticorupţie au căutat şi în biroul lui Şalari. Deocamdată, nu se cunoaşte dacă Vitalie Şalari va fi reţinut sau nu. Potrivit unui comunicat al CNA, în cadrul unor licitaţii cei din conducerea primăriei ar fi favorizat două companii care nu întruneau mai multe cerinţe. În urma desemnării agenţilor câştigători au fost semnate contracte de 17 de milioane de lei. Dacă va fi găsit vinovat, Şalari riscă până la 10 ani de închisoare. Procurorul anticorupţie, Viorel Morari, a refuzat să comenteze acuzaţiile, iar reprezentanţii Partidului Socialiştilor nu au fost de găsit.

Vitalie Şalari a ajuns în atenţia opiniei publice după ce a fost bătut de către un amic de-al deputatului PD Constantin Ţuţu care este originar din Băcioi. S-a întâmplat în timpul unei întâlniri electorale în 2015. Cu lovituri s-au ales şi tatăl lui Vitalie Şalari, dar şi fratele acestuia, care îl însoţeau. Ulterior, Şalari s-a pomenit şi cu geamurile automobilului sparte, tot în timpul unei întâlniri electorale din 2015. Potrivit lui Şalari, făptaşii ar fi simpatizanţi ai Partidului Democrat şi ar fi fost trimişi acolo de către deputatul Ţuţu. Legislatorul a refuzat să comenteze acuzaţiile.

Incidente şi mai grave au urmat la Băcioi după ce rezultatele alegerilor au arătat că primar a fost ales Vitalie Şalari. Pe 29 iunie 2015, acesta, împreună cu echipa sa, au mers la o bază de odihnă din apropiere pentru a sărbători victoria. În scurt timp însă, zona a fost înconjurată de mai multe persoane care acuzau falsificarea alegerilor, iar Şalari a declarat că erau şi indivizi înarmaţi. La locul incidentul a fost prezent şi deputatul PD Constantin Ţuţu, pe numele căruia Vitalie Şalari a depus o plângere la Procuratura Generală, din cauza că acesta ar fi organizat provocări violente la un eveniment electoral al PL. Văzând echipa Jurnal TV, Ţuţu a urcat repede în maşină şi a plecat, iar o persoană din anturajul său a agresat operatorul Jurnal TV, însă s-a potolit repede, în situaţia în care în jur erau numai poliţişti.