Potrivit Maiei Sandu, demiterea Domnicăi Manile este un mesaj transmis de regim către puţinii judecători din sistem care nu sunt controlaţi de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

„Aceasta este marea „reformă” a justiţiei despre care povestesc peste tot în lume autorităţile. Nu ţinem partea unui judecător sau a altuia. Vorbim despre cazuri concrete şi evidente de profanare a legii şi a noţiunii de justiţie. Asemenea acţiuni nu vor face mai popular Partidul Democrat - un partid de doi bani şi trei procente. Iar socialistul Dodon este prea ocupat cu săparea tranşeelor între cetăţenii Republicii Moldova ca să-şi amintească de promisiunile din campanie de a elimina din sistem judecătorii corupţi şi de a promova oameni integri”, a menţionat Maia Sandu.

Precizăm că astăzi Consiliul Superior al Magistraturii a declarat-o pe judecătoarea Curţii de Apel Chişinău Domnica Manole incompatibilă cu funcţia pe care o deţine şi a decis să propună şefului statului demiterea ei. Asta în urma examinării a două avize negative ale Serviciului de Informaţii şi Securitate, despre care Manole spune că sunt falsuri. Cu lacrimi în ochi, judecătoarea a declarat că este un abuz şi o răfuială politică pentru decizia de anul trecut privind obligarea Comisiei Electorale Centrale de a iniţia referendumul solicitat de Platforma Civică Demnitate şi Adevăr.