După ce a răspuns la mai multe întrebări ale jurnaliştilor, procurorul general a refuzat iniţial să comenteze acuzaţiile lui Vladimir Voronin.

După câteva minute, Eduard Harunjen a fost mai receptiv.

„Noi ne sesizăm pe toate declaraţiile din presă, pe toate publicaţiile, pe toate anunţurile care se fac în legătură cu careva acte ilegale”, a spus acesta

Menţionăm că declaraţia cu pricina a fost făcută de către preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, fostul şef al transfugilor, într-un interviu oferit postului nostru de televiziune pentru emisiunea „Jurnalul Săptămânii”. De asemenea, Jurnal TV a depus o solicitare pentru ca procurorii să investigheze acuzaţiile şefului comuniştilor şi să ne informeze despre rezultate.

Cei 14 deputaţi transfugi au negat anterior că ar fi fost plătiţi sau şantajaţi, motivându-şi mutarea de la un partid la altul cu grija faţă de interesul cetăţenilor. Amintim că foştii deputaţi PCRM, în frunte cu preşedintele de atunci al fracţiunii parlamentare, Violeta Ivanov, au anunţat la sfârşitul lui 2015 că părăsesc partidul, iar peste o lună au votat pentru învestirea Guvernului condus de Pavel Filip. După ce timp de un an s-au poziţionat ca independenţi, în acelaşi timp susţinând majoritatea parlamentară controlată de Partidul Democrat, transfugii din PCRM s-au alăturat oficial, la începutul acestui an, fracţiunii PD.