Serviciul de Presă al Procuraturii Generale anunţa luni dimineaţă într-un comunicat despre o şedinţă comună a instituţiei şi a Amnesty International Moldova, în cadrul căreia urmau să fie discutate "teme de actualitate", fără a preciza însă ce subiecte vor fi abordate. După întâlnire, reprezentanţii asociaţiei pentru apărarea drepturilor omului au venit cu o reacţie în care au declarat că, de fapt, conducerea Procuraturii Generale a organizat evenimentul cu intenţii ascunse.

În cadrul şedinţei a fost adus în actualitate cazul aşa-numitului grup Petrenco, deoarece, după sentinţa dictată la sfârşitul lunii iunie, Amnesty International şi-a exprimat public îngrijorarea şi a declarat că decizia ar conţine mai multe abateri de la standardele internaţionale.

„În continuare, avem de-a face cu o justiţie selectivă”, a mai declarat Cristina Pereteatcu.

Totodată, reprezentanţii Amnesty s-au arătat deranjaţi de faptul că şefii Procuraturii le-au cerut să se consulte cu ei înainte de a publica rapoartele. Procurorul general Eduard Harunjen a declarat că reacţia Amnesty International Moldova este "surprinzător de bolnăvicioasă" şi că nu comentează nimic altceva, întrucât înregistrarea video de la întâlnire vorbeşte de la sine.