Nici avocaţii, nici procurorul nu au anunţat anterior că în cadrul dosarului ar urma să fie audiat vreun expert, dar ieri în faţa instanţei au compărut două persoane.

Procurorul de caz nu a dorit să facă lumină cu privire la cele două persoane audiate.

Avocaţii lui Shor au declarat că necunoscuţii care au compărut în faţa instanţei ar fi experţi în domeniul bancar şi în audit. Apărătorii au refuzat însă să ofere detalii despre identitatea acestora şi instituţia în care activează.

Avocaţii au declarat că nu cunosc motivul absentării ultimului martor şi nici dacă acesta se va prezenta mâine, atunci când va avea loc următoarea şedinţă. Precizăm că, în trei zile, Ilan Shor ar putea fi cercetat în libertate, dacă nu va fi emisă o sentinţă pe numele lui. Asta pentru că, potrivit legii, măsura preventivă nu poate fi prelungită după 12 luni. Primarul de Orhei este învinuit de escrocherie şi spălare de bani în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Numele lui Shor apare de mai multe ori în raportul Kroll, care investighează jaful de proporţii din sistemul bancar. În nota informativă expediată în aprilie Băncii Naţionale, compania Kroll menţiona că documentele pe care le-a obţinut denotă faptul că cel puţin 75 de firme care fac parte din „Grupul Shor” au fost implicate în frauda bancară. Primarul de Orhei se declară însă nevinovat.