Vineri, 5 mai, după prânz, Natalia Simciuc a ieşit din incinta Curţii de Apel şi s-a întâlnit cu avocatul care i-a înmânat un pachet. Nu cunoaştem conţinutul pachetului, dar după formă par a fi câteva sticle şi cutii, mai notează sursa.

 

Solicitat de CrimeMoldova, Pavel Zamfir nu a dorit să comenteze: „Vă rog să nu mă mai deranjaţi cu astfel de chestii”. Întrebat dacă este rudă cu magistrata Simciuc, apărătorul a închis telefonul.

Pavel Zamfir este conferenţiar universitar şi deţine titlul ştiinţific de doctor în drept. Printre dosarele de rezonanţă, în care a fost implicat în calitate de apărător, se numără dosarul coruperii deputaţilor, dosarul atacului raider asupra Moldova Agroindbank şi dosarul clonării ziarelor din 2011.

Natalia Simciuc a fost inclusă în varianta moldovenească a Listei Magnitsky pentru presupusa implicare în atacurile raider din sistemul financiar-bancar, comise în perioada 2010 – 2011.

Cea mai mediatizată sentinţă pronunţată de magistrata Simciuc a fost cea prin care l-a condamnat  pe omul de afaceri, Viorel Ţopa, la 8 ani de privaţiune de libertate.