Avocaţii Anei Ursachi s-au arătat nedumeriţi de această decizie, întrucât judecătorul urma să pronunţe hotărârea cu privire la cererea apărătorilor de anulare a ordonanţei procurorului interimar de atunci, Eduard Harunjen, de reluare a urmăririi penale. 

Cererea de recuzare urmează să fie examinată de un alt complet de judecători. După şedinţă, procurorul de caz a refuzat să facă declaraţii în faţa camerei. 

Unul dintre avocaţii Anei Ursachi a declarat că judecătorul de instrucţie a încălcat procedura atunci când a admis demersul procurorului. 

Amintim că, la sfârşitul anului trecut, Procuratura Generală a redeschis un dosar în care Ana Ursachi este bănuită de complicitate la omor. La o emisiune a unui post privat de televiziune, Ursachi a declarat că nu are nicio implicare şi că nu îi cunoaşte pe cei care pretind, într-un filmuleţ apărut în presă, că sunt vecinii ei şi martori la crimă. Mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile şi jurişti au declarat că urmărirea penală a fost reluată la comanda lui Vladimir Plahotniuc, care nu a răspuns la telefon pentru comentarii.