Ca de obicei, Veaceslav Platon a fost escortat de mascaţii din Detaşamentul „Pantera”. Plângerea acestuia, în care solicită să-i fie permise întrevederile cu soţia, a ajuns la judecătoarea Elena Costiuc. La începutul şedinţei, avocatul lui Platon a solicitat instanţei să-i permită clientului său să-şi vadă mama, care era prezentă în sală, întrucât ofiţerii detaşamentului au făcut zid viu în jurul lui. Cererea l-a nemulţumit însă pe unul dintre angajaţii de la „Pantera”.

Judecătoarea a evitat să ia o decizie cu privire la solicitarea avocatului şi a trecut la examinarea plângerii. Între timp, reporterul Jurnal TV a ieşit din sala de şedinţe, iar când a vrut să revină, ofiţerii de la „Pantera” i-au restricţionat accesul.

Reporterul s-a conformat cerinţei, însă din înregistrarea audio a ieşit la iveală faptul că judecătoarea nici nu ştia despre impedimentul creat de mascaţi. Între timp, Veaceslav Platon îşi motiva plângerea împotriva administraţiei penitenciarului.

Ulterior, reprezentantul penitenciarului a solicitat anexarea unui document care ar demonstra că lui Platon îi sunt interzise întrevederile cu rudele, întrucât a fost sancţionat. Cu toate acestea, afaceristul a declarat că nu ştie despre ce este vorba şi că semnătura din act i-a fost falsificată.

Ce s-a mai întâmplat în timpul şedinţei, dar şi ce a declarat ministrul Justiţiei cu privire la acţiunile ofiţerilor de la „Pantera” aflaţi duminică, la ora 19:00, la emisiunea „Patrula” de la Jurnal TV.