„Am prezentat anterior mai multe documente care scoate la iveală implicarea lui Plahotniuc şi Shor în furtul miliardului. Voi aduce şi mai multe dovezi despre vina lor, voi demonstra cum ei încearcă să îmi atribuie mai multe sume din banii furaţi de ei. Procuratura mă acuză că eu, minţindu-l pe Ilan Shor, aş fi luat cu împrumut 860 de milioane de lei pe firmele lui, punând în gaj sursele financiare ale băncilor ruseşti. Motiv pentru aceste acuzaţii servesc mărturiile lui Ilan Shor şi parţial ale Stelei Pahomi. Ea declară că eu i-aş fi transmis lui Shor, prin intermediul ei, rechizitele companiei Zenit management Lmd şi Ancor Gateway Sistem”, afirmă Veaceslav Platon.

Anume pe conturile acestor companii Shor a transferat 860 de milioane de lei, susţine Platon. „Însă Procuratura, împreună cu Shor, susţin că firma Zenit management Lmd îmi aparţine mie. Chiar dacă avocaţii mei nu au împuternicirile pe care le au procurorii şi alte instituţii ale statului, ei au acumulat dovezi care demonstrează că firma Zenit management Lmd îi aparţine lui Shor. Respectiv, el este beneficiarul acestei tranzacţii. De altfel, şi a multor altor tranzacţii, care se referă la furtul miliardului. După cum am spus şi anterior, compania Zenit management Lmd a fost creată în aceeaşi zi de aceiaşi fondatori, pe aceeaşi adresă ca şi Nord LP şi celelalte companii care aparţin lui Ilan Shor. În toate tranzacţiile firmei Zenit management Lmd este reprezentată de Victoria Stoian. Reţineţi acest nume”, scrie Platon, pe blogul său.

Totodată, Veaceslav Platon a declarat că au fost adunate mai multe dovezi că administratorul acestei companii are legături directe cu Shor, precizând că această persoană a lucrat anterior în magazinul Duty Free.

„Documentele demonstrează că această persoană este reprezentanta firmei pe conturile căreia Shor a transferat 860 de milioane de lei, furate din BEM. Însă nici Procuratura, nici instanţa de judecată din Republica Moldova nu a binevoit să o interogheze pe această persoană cu numele de Victoria Stoian. Totodată, sunt documente care demonstrează că Andrei Nirauţă este administratorul firmei Caritas Group SRL. Conform unei investigaţii, şi această companie are legături cu Ilan Shor. Jurnaliştii au demonstrat că Shor este beneficiarul firmei administrate de Andrei Nirauţă. Şi anume Shor a oferit acestei companii un credit de 3 miliarde de lei. Cu ajutorul reţelelor de socializare am aflat că administratorul firmei В Zenit Management Lmd şi cel al companiei Caritas Group» SRL formează un cuplu”, mai spune Veaceslav Platon.

Afaceristul mai spune că niciodată nu s-a poziţionat drept „sfânt”, în timp ce Shor şi Plahotniuc asta fac, cumpărându-şi o astfel de imagine pe banii cetăţenilor pe care i-au jefuit de un miliard de dolari.

„Niciodată nu am spus că sunt un sfânt şi fără de păcat, spre deosebire de Shor şi Plahotniuc. Aceşti domni, cheltuind banii voştri, mai şi încearcă să-şi cumpere rolul de sfinţi. Se vede clar că mă aflu în închisoare pentru nişte infracţiuni pe care nu le-am comis. Am fost condamnat pentru crime comise de Shor şi de subalternii lui, sub protecţia lui Plahotniuc, care a capturat structurile de forţă din Republica Moldova. În aşa fel, ei nu doar că v-au jefuit de un miliard, dar continuă să vă mintă, înlăturând cu orice preţ concurenţii în afaceri. Iar dacă va fi nevoie, vor pune propriile crime pe umerii persoanelor incomode prin  dosare fabricate complet. Când Plahotniuc se va răfui definitiv cu concurenţii în afaceri, atunci va trece şi la politicienii care nu-i împărtăşesc poziţia. Să nu spuneţi că nu v-am avertizat”, a punctat Veaceslav Platon.