„De data aceasta am hotărât să dau în judecată nu doar pe preşedintele Parlamentului, Candu, care s-a înscris în lista bloggerilor şi trollerilor lui Plahotniuc în ultima perioadă de timp, dar am hotărât să trimit cereri prealabile la toate aşa-numitele instituţii media care aparţin holdingului lui Plahotniuc, care au distribuit nu doar cuvintele şi frazele lui, dar care m-au numit personal extremist, liderul mişcării extremiste. Eu înţeleg că această campanie de denigrare este organizată este organizată special pentru a discredita protestele, pentru a discredita opoziţia, pentru a speria cetăţenii, dar inclusiv şi pentru a intimida opoziţia. Ei toţi se tem de revolta populară, se tem că lumea va ieşi în stradă”, a declarat Grigore Petrenco.

Petrenco a avut şi un îndemn pentru şeful Parlamentului: „Special pentru domnul Candu, eu niciodată n-am fost la sediul Partidului Acţiune şi Solidaritate, niciodată în viaţa mea, şi sincer până la aceste falsuri în mass-media nici nu ştiam unde se află acest sediu, dar dacă domnul Candu, cum a zis el, are careva probe sau persoane care pot să confirme, eu chiar îl îndemn să le publice şi îl invit în instanţa de judecată să le prezinte. Chiar dacă ar fi avut loc o asemenea întrevedere, este o crimă să te întâlneşti cu cineva şi să discuţi? Asta foarte mult caracterizează situaţia din Republica Moldova, noi trăim într-o dictatură, în care toţi sunt urmăriţi, toţi cei care se împotrivesc acestei guvernări, sunt încercări de şantajare, de intimidare, de presiune”.

Totodată, Grigore Petrenco s-a referit şi la grupul de tineri care au venit la protestul de duminica trecută îmbrăcaţi în tricouri cu inscripţia Federaţiei Ruse. Petrenco afirmă că aceştia au fost infiltraţi pentru a discredita manifestaţia. Pentru a dovedi cele spune, fostul deputat i-a îndemnat pe oamenii care i-au recunoscut, să-l informeze despre identitatea lor.
 
Ieri, şi preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate a declarat că va depune o cerere de chemare în judecată pe numele şefului legislativului, Andrian Candu, şi că va cere şi despăgubiri materiale. În replică, Candu a declarat în presă că insistă pe versiunea sa şi că oricine are dreptul de a se adresa în instanţă.