Prima cerere examinată de judecătorul de instrucţie Nicolae Corcea a fost cea prin care Veaceslav Platon a solicitat să fie consultat de un medic de la o instituţie privată. Condamnatul a declarat că nu are încredere în angajaţii penitenciarului, întrucât ei ar fi falsificat un certificat în care se arată că Platon ar fi fost bolnav, fapt pentru care nu a fost escortat la mai multe şedinţe. Reprezentantul închisorii a respins însă acuzaţiile.

Platon şi avocaţii săi au condamnat acţiunile administraţiei penitenciarului.

Juristul închisorii şi procurorul de caz au solicitat respingerea cererii. Ulterior, judecătorul a anunţat că pronunţarea deciziei pe marginea cererii va fi pe data de 11 mai. În continuare, a fost examinată plângerea depusă de Veaceslav Platon cu privire la asigurarea dreptului la informaţie. Mai exact, Platon cere să i se permită deţinerea unui televizor în celulă. Reprezentantul penitenciarului a solicitat anexarea mai multor documente la materialele dosarului.

Instanţa a dispus anexarea actelor. Ulterior, şi Platon a avut un demers.

Ulterior, Veaceslav Platon a vorbit despre o schemă de corupţie în care ar fi implicat şeful închisorii.

Judecătorul a respins demersul lui Platon, iar părţile implicate în proces au trecut la examinarea cererii.

Veaceslav Platon a solicitat instanţei să-i accepte cererea, deoarece, spune el, în caz contrar, Moldova ar putea fi condamnată de CEDO. Decizia cu privire la cea de-a doua cerere a lui Platon va fi pronunţată, la fel, pe data de 11 mai. După şedinţă, Platon a criticat acţiunile oponenţilor săi în proces.

Unul dintre avocaţii condamnatului susţine că administraţia penitenciarului va încălca în continuare drepturile clientului său, chiar dacă judecătorul va admite solicitările lui Platon.

Şeful Direcţiei relaţii publice şi mass-media a Departamentului Instituţiilor Penitenciare, Oleg Pantea, a refuzat să comenteze acuzaţiile aduse de Platon şi avocaţii săi. Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Totodată, lui Platon i-au fost sechestrate bunuri în valoare de peste 800 de milioane de lei, printre care două apartamente şi acţiuni la compania ASITO. Pe durata procesului, el a respins învinuirile şi a declarat că banii ar fi fost furaţi de către şeful Partidului Democrat, oligarhul Vladimir Plahotniuc, care nu a reacţionat la acuzaţii.