„Nu este o noutate când instanţele de judecată resping de fiecare dată recuzările aduse asupra unor judecători care în mod evident încalcă procedura de examinare a cauzelor penale. Apărarea a solicitat prezenţa obligatorie atât a procurorului, cât şi a lui Valentin Cimpoieş, dat fiind faptul că este direct vizat în cererea de recuzare, instanţa de judecată s-a expus printr-o încheiere de a respinge demersurile apărării, prin urmare avem două încheieri în care ieri instanţa se expune că nu poate fi examinată recuzarea în absenţa procurorului, astăzi instanţa diametral opus pronunţă o încheiere prin care consideră că este posibilă examinarea în absenţa procurorului”, a declarat avocatul Anatol Istrate.

Astfel, cererea de revocare a arestului preventiv va fi examinată de aceeaşi judecătoare Elena Costiuc, pe data de 10 aprilie. Totodată, avocaţii au anunţat că o zi mai târziu va începe şi examinarea în fond a dosarului.

Amintim că Valentin Cimpoeş a fost reţinut pe 17 martie şi în aceeaşi zi a primit 30 de zile de arest preventiv. El este cercetat pentru neglijenţă în serviciu într-un dosar în care un tată îşi obliga fiica de 13 ani să presteze servicii sexuale contra plată.

Mai exact, primarul este învinuit că nu a întreprins nimic pentru a stopa abuzul. Cimpoeş respinge acuzaţiile ce i se aduc.