La începutul şedinţei, reprezentantul Penitenciarului nr. 13 a depus un demers în care erau indicate data şi ora vizitelor avocaţilor lui Platon. Afaceristul a a declarat însă că informaţia prezentată este falsă.

În timp ce-şi motiva plângerea, Platon a declarat că, odată cu venirea în funcţie a actualului şef al Penitenciarului nr. 13, Igor Pântea, accesul în închisoare al avocaţilor săi a fost restricţionat.

Veaceslav Platon a mai spus că este supus în permanenţă unor presiuni psihologice.
Reprezentantul închisorii a pledat pentru respingerea cererii şi a declarat că instituţia în care activează face tot posibilul ca avocaţii lui Platon să aibă acces la acesta.

O decizie cu privire la cererea lui Veaceslav Platon nu a fost luată, întrucât şedinţa a fost întreruptă până pe 26 mai. Unul dintre avocaţii lui Platon a declarat că, anterior, printr-o încheiere judecătorească, administraţia Penitenciarului nr. 13 a fost obligată să nu restricţioneze accesul avocaţilor, însă şeful instituţiei nu s-a conformat.

Anterior, reprezentanţii Penitenciarului nr. 13 au respins toate acuzaţiile aduse de Platon şi avocaţii săi. Acum o săptămână, Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Totodată, lui Platon i-au fost sechestrate bunuri în valoare de peste 800 de milioane de lei, printre care două apartamente şi acţiuni la compania ASITO. Pe durata procesului, el a respins învinuirile şi a declarat că banii ar fi fost furaţi de către şeful Partidului Democrat, oligarhul Vladimir Plahotniuc, care nu a reacţionat la acuzaţii.