Preşedintele raionului Criuleni a fost reţinut ieri de CNA şi procurorii anticorupţie în cadrul unui dosar de abuz în serviciu. Acesta este bănuit de trucarea unor licitaţii, desfăşurate în cadrul unor proiecte finanţate de UE, prin favorizarea unor agenţi economici în interes personal şi material.

Potrivit materialelor cauzei penale s-a stabilit că, în primăvara lui 2015, Consiliul raional Criuleni a fondat Întreprinderea Municipală ”Edilitate Criuleni”, drept parte a proiectului „CBCRurWaste”, finanţat de Uniunea Europeană, cu scopul gestionării procesului de colectare, sortare şi presare a deşeurilor solide din raion. În calitate de preşedinte al Consiliului, bănuitul ar fi solicitat tuturor conducătorilor instituţiilor de învăţământ din unitatea administrativă ca lucrările ulterioare să fie efectuate prin intermediul companiei municipale ”Edilitate Criuleni”.

Însă, după ce a fost desemnată câştigătoare a licitaţiei de achiziţionare a serviciilor de reparaţie, întreprinderea municipală Edilitate Criuleni a încheiat un contract de subantrepriză cu compania Crioleal-Com SRL, condusă de fiul preşedintelui Consiliului. Anterior, compania menţionată a fost deţinută de însuşi preşedintele raionului.