Totodată, Veaceaslav Platon a menţionat că va prezenta mai multe probe companiei internaţionale despre persoanele vinovate în jaful din sistemul bancar şi că aceste informaţii vor completa ancheta internaţională.

„În cel mai scurt timp avocaţii mei din Marea Britanie se vor adresa companiei Kroll pentru a obţine o notă privind participarea mea în furtul miliardului. Totodată, avocaţii au pregătit o solicitare privind declaraţiile lui Ilan Shor, acţiunile companiei Zenit Managment, participarea băncii Victoriabank în furtul celor două miliarde, plata din banii furaţi pentru compania Insidown, transferul banilor de la hotelul Naţional şi companiei ASITO în contul lui Shor. De asemenea, avocaţii vor solicita o notă despre acţiunile Procuraturii şi judecătorilor privind falsificarea probelor împotriva mea”, a anunţat Platon, prin intermediul unei declaraţii de presă.

„Cred că această investigaţie va fi un supliment la ancheta care este deja în curs de desfăşurare şi asta va contribui la descoperirea informaţiilor noi despre persoanele vinovate. Sunt convins că Banca Naţională nu va fi împotriva acestui contract. În caz contrar, se vor compromite şi mai mult, ceea ce îmi dă posibilitatea să iniţiez un proces în Marea Britanie, solicitând să fie scoase la iveală toate detaliile. În orice caz, toate dovezile adunate vor fi prezentate companiei Kroll. Să nu creadă tot felul de coordonatori-combinatori că pot aşa uşor să arunce păcatele lor pe umerii celor nevinovaţi”, a adăugat Veaceslav Platon.

Precizăm că Veaceslav Palton a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Totodată, lui Platon i-au fost sechestrate bunuri în valoare de peste 800 de mii de lei, printre care două apartamente şi acţiuni de la compania ASITO.

Pe durata procesului, Platon a respins învinuirile care i se aduc, iar la şedinţele de judecată la care a participat a declarat că banii ar fi fost furaţi de Vladimir Plahotniuc, care nu a reacţionat la acuzaţii. Apărarea a insistat ca oligarhul Plahotniuc să fie adus ca martor în faţa instanţei, solicitare care a fost respinsă de judecători, deşi, în cadrul şedinţelor de judecată, Platon a făcut mai multe dezvăluiri despre Plahotniuc.

După pronunţarea sentinţei, Veaceslav Platon a declarat că totul este un „circ al lui Plahotniuc”, iar avocaţii lui Plator au precizat că în curând acesta va prezenta „documente care confirmă cine este cel mai principal în această ţară”.