Plângerile lui Veaceslav Platon au ajuns la judecătoarea Elena Costiuc. Dacă la şedinţa anterioară, juristul Penitenciarului nr. 13 a declarat că Platon ar fi bolnav, astăzi reprezentantul închisorii nu a ştiut ce să spună.

Judecătoarea a anunţat o pauză de o oră, pentru ca reprezentantul Penitenciarului nr.13 să afle de ce nu a fost escortat Platon.

Avocaţii s-au arătat indignaţi şi au cerut sancţionarea conducerii închisorii.

Procurorul a pledat împotriva sancţionării.

Şedinţa de judecată a fost întreruptă până pe 20 aprilie. Unul dintre avocaţii lui Veaceslav Platon a declarat că şeful penitenciarului îl privează pe clientul său de drepturi.

Şeful Direcţiei relaţii publice şi mass-media a Departamentului Instituţiilor Penitenciare nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile avocaţilor. Veaceslav Platon este cercetat în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, fiind acuzat de escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari. Procurorii spun că el ar fi dobândit ilicit 800 de milioane de lei. Platon a respins învinuirile, iar la şedinţele anterioare a declarat că banii ar fi fost furaţi de Vladimir Plahotniuc, care nu a reacţionat la acuzaţii.