„Domnul Sergiu Savocichin, partenerul de afaceri a clientului meu, a găsit un investitor care ar fi trebuit să investească în această companie sau să o cumpere. În momentul în care clientul meu a aflat despre acest investitor, domnul Alexandru Taracanov a refuzat să intre în afaceri cu această persoana din motivul că nu are o imagine bună. În presă au fost mai multe articole despre faptul că potenţialul investitor ar fi implicat în preluări ostile de afaceri. Clientul meu a refuzat, însă refuzul nu a fost primit ca atare de către investitor şi au trecut la un plan de preluare a afacerii în mod ostil”, a declarat avocatul în cadrul unei conferinţe de presă.

„Pe 17 ianuarie 2017, Sergiu Savocichin a depus o plângere în privinţa mai multor angajaţi ai companiei precum că el ar fi fost furat. Ceea ce este un neadevăr cras, este o minciună. El folosea fondurile companie, ba chiar şi a prejudiciat această firmă. În pofida beneficiilor pe care le avea, domnul Savocichin a pus o plângere la organul de urmărire penală. De asta avem temei să credem că este vorba despre un atac raider, care este instrumentat de organele de urmărire din Republica Moldova. După ce a fost depusă plângerea, imediat a fost iniţiată o cauză penală. În mod normal, trebuie mai mult timp pentru a investiga această plângerea, însă Procuratura Anticorupţie imediat a acţionat. Ulterior, procurorii au venit cu mandat de percheziţii, s-au ridicat bunuri, oficiul a fost sigilat şi nimeni nu are acces acolo. Toate aceste vorbesc despre o acţiune concertată din partea organelor de drept”, a adăugat apărătorul.

Mai mult, avocatul Victor Panţîru a menţionat că astfel procurorii vor să pună presiune pe clientul său, pentru ca aceasta să cedeze partea sa din afacere.

„Toate aceste acţiuni se fac pentru a pune presiuni pe clientul meu, pentru ca acesta să cedeze partea lui din această afacere. Cel mai cinic şi grav este faptul că au fost reţinute patru persoane, au fost puse sub învinuire pentru că ar fi delapidat averea străină. Acest lucru a fost făcut în lipsa unui act care confirmă acest fapt. Organul de urmărire penală nu avea probe, avea doar o plângere. A fost reţinută contabila reprezentanţei din Republica Moldova, fiind plasată în arest în condiţiile în care avea la întreţinere pe mama sa, care era grav bolnavă. Această doamnă nu a putut să-şi ia rămas bun de la mamă, care a murit în spital. Asta este grav. Anume aş operează organul de urmărire penală”, a explicat avocatul.

De asemenea, Victor Panţîru a menţionat că organele de urmărire penală din Republica Moldova fac abuz în serviciu, folosind măsura preventivă de arest pentru a face presiuni.

„Organele de urmărire penală folosesc arestul preventiv pentru a obţine fie declaraţii, fie recunoaşterea faptei imputate, fie colaborarea cu ancheta. Astfel, organele de urmărire penală încearcă  să pună presiuni pe cetăţeni  fie pentru a ceda bunuri sau pentru a face declaraţii. Credeam că după 2009 nu voi mai fi martor la astfel de acţiuni, dar nu putem să ne bucurăm de această reformă despre care au anunţat organele de drept. Micşorarea condamnărilor la CEDO este un calm înainte de furtună. Sunt sigur că, în curând, vor fi hotărâri care vor constata că în perioada de după 2009 au avut loc violări grave ale drepturilor omului”, a mai declarat avocatul.