Anunţul a fost făcut de către Eduard Harunjen în cadrul unei conferinţe de presă. Prin urmare, locul procurorului şef al capitalei rămâne vacant, iar un nou concurs urmează să fie organizat, transmite Jurnal TV.

Reputaţia lui Igor Popa nu este însă una integră, el fiind cunoscut opiniei publice prin prisma scandalurilor mediatice în care a fost implicat. Despre acest procuror portalul anticorupţie.md a notat că a fost acuzat în repetate rânduri că fabrică dosare la comandă. Tot Popa a fost cel care a chemat judecători în izolatoarele comisariatelor de poliţie pentru ca aceştia să elibereze mandate de arestare pe numele tinerilor reţinuţi după violenţele din aprilie 2009. Procurorul-şef al municipiului Chişinău a declarat că nu se simte însă vinovat de nimic. La rândul său, Mircea Roşioru este şeful comisiei care l-a ales pe Eduard Harunjen în funcţia de procuror general.

De menţionat că Mircea Roşioru va fi responsabil de Direcţia judiciară, Igor Popa - de Direcţia urmărire penală şi criminalistică, iar Iurii Garaba - de Direcţia politici, reforme şi protecţia intereselor societăţii.