VIDEO

Declaraţii contradictorii în dosarul Şor

Declaraţii contradictorii în dosarul Şor
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 28.03.2017 20:43
Declaraţii contradictorii în dosarul primarului de Orhei, Ilan Şor. La Judecătoria Chişinău a fost audiat astăzi fostul vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii Ivan Ursu. Pe de o parte, procurorul de caz declară că martorul a confirmat implicarea inculpatului în frauda de la bancă. Pe de altă parte, apărătorii spun că depoziţiile lui Ursu îl dezvinovăţesc pe clientul lor. 

Ca de obicei, Ilan Şor a venit la judecătorie însoţit de paza sa de corp. Şedinţa a început cu audierea martorului acuzării, Ivan Ursu. După ce a dat depoziţii, fostul vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii a Moldovei a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor. 

Avocaţii controversatului primar de Orhei au declarat că învinuirea adusă clientului lor nu a fost confirmată de martor.

De cealaltă parte, acuzatorul de stat spune că martorul a declarat instanţei că la comanda lui Şor au fost eliberate credite neperformante. 

Potrivit procurorului, Ivan Ursu este cel de-al şaselea martor al acuzării audiat în instanţă. Primarul de Orhei, al cărui nume apare în raportul Kroll, ca fiind unul dintre beneficiarii jafului bancar, este învinuit de escrocherie şi spălare de bani. Ilan Şor se declară însă nevinovat. El se află în arest la domiciliu de pe 5 august 2016. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI