Un ofiţer din cadrul Serviciului Vamal, pe banca acuzaţilor; Ar fi estorcat 50 de mii de euro pentru a muşamaliza un caz de contrabandă

Un ofiţer din cadrul Serviciului Vamal, pe banca acuzaţilor; Ar fi estorcat 50 de mii de euro pentru a muşamaliza un caz de contrabandă
Sursa: jurnal.md Foto: anp.gov.ro 27.03.2017 13:44
Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a trimis în judecată cauza penală de învinuire a ofiţerului de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal Chişinău, reţinut pentru trafic de influenţă.

Inculpatul a fost reţinut acum trei luni într-o cauza penală în care mai sunt vizaţi un poliţist al Direcţiei investigarea fraudelor a Inspectoratului General de Poliţie şi şeful unei secţii din cadrul DIF al INI al IGP.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, aceştia ar fi estorcat de la un agent economic 50 000 de euro, pe care l-a asigurat că pot interveni pe lângă procuror în vederea muşamalizării cazului de contrabandă, de care, chipurile, declarantul ar fi fost bănuit. 

Ofiţerului de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal Chişinău a fost reţinut în momentul în i-a fost transmisă suma de 40 000 de euro. Deşi bănuitul a încercat să scape de urmărire, acesta a fost localizat şi reţinut. Banii au fost depistaţi într-un automobilul părăsit, care se afla lângă scara blocului de locuit al bănuitului.

Totodată, au efectuat o serie de acţiuni de urmărire penală pentru a-l reţine şi pe şeful unei secţii din cadrul DIF al INI al IGP care este organizatorul acestei infracţiuni. Acesta însă se eschivează de la organul de urmărire penală, fiind anunţat în urmărire internaţională, pe numele lui fiind deja emis mandat de arest pentru 30 zile în contumacie.

Dacă va fi recunoscut vinovat, inculpatul riscă până la 7 ani de închisoare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI