Un individ a fost trimis în judecată pentru contrabandă în proporţii deosebit de mari

Un individ a fost trimis în judecată pentru contrabandă în proporţii deosebit de mari
Sursa: jurnal.md Foto: procuratura.md 24.03.2017 15:15
Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire de comiterea infracţiunii de contrabandă în proporţii deosebit de mari a unui cetăţean al Republicii Moldova.

Cetăţeanul din Republicii Moldova,  a fost reţinut pe 7 februarie curent la postul vamal „Leuşeni - Albiţa” pe sensul „Intrare” în Republica Moldova, transportând camuflat şi nedeclarând valori culturale  şi istorice după cum urmează:  5259 monede antice, inele din aur, vase din sticlă, din metal asemănător argintului şi bronzului, cruci confecţionate din metal, şi mai multe statui, care au fost depistate de colaboratorii vamali ai Republicii Moldova.

În cadrul urmăririi penale, s-a stabilit că aceste obiecte constituie nişte valori istorice şi culturale, din perioada antică şi bizantină, iar zona de origine a acestora fiind Turcia şi Siria, o mare parte din ele fiind unicate.

Costul obiectelor menţionate la licitaţiile autorizate s-ar putea ridica la aproximativ 5 milioane de lei. Obiecte ridicate au fost transmise pentru păstrare angajaţilor Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei.

În caz de condamnare, inculpatul riscă până la 10 ani de închisoare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI