Potrivit Procuraturii Anticorupţie, în 2011, fiind preşedintele consiliului societăţilor comerciale ELAT şi SIGMA, inculpatul a obţinut prin înşelăciune şi abuz de încredere, un credit pe o perioadă de 24 luni în sumă de 3 200 000 de lei de la BC Universalbank.

Pentru creditul acordat urma să se încheie un contract adiţional la contractul de ipotecă între BC Universalbank SA - în calitate de creditor ipotecar, ELAT - în calitate de debitor ipotecar  şi SIGMA - în calitate de proprietar, prin care se garantează şi creditul acordat preşedintelui consiliului societăţilor comerciale.

În continuare, inculpatul, urmărind asigurarea fictivă a creditului acordat de Universalbank SA, prin ipotecarea bunurilor ce aparţin SA ELAT şi SA SIGMA, a determinat mai multe persoane responsabile să încheie un acord adiţional la contractul de ipotecă cu banca, garantând astfel creditul obţinut de inculpat în sumă de 3 200 000 lei.

La scurt timp, acesta a fost reziliat, iar inculpatul a însuşit prin înşelăciune şi abuz de încredere 3 200 000 de lei, prejudiciind instituţia financiară în proporţii deosebit de mari.

Instanţa de judecată l-a condamnat pe inculpat la 9 ani de închisoare, cu executare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii şi de a exercita activităţi legate de circulaţia banilor pe un termen de 5 ani.