Judecătorii nu au acceptat audierea lui Plahotniuc, Iaralov, Candu şi Drăguţanu în dosarul Platon

Judecătorii nu au acceptat audierea lui Plahotniuc, Iaralov, Candu şi Drăguţanu în dosarul Platon
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 15.03.2017 11:53
Judecătorii au admis parţial cererea avocaţilor lui Veaceslav Platon privind audierea mai multor persoane.

Astfel, instanţa nu a acceptat audierea oligarhului Vladimir Plahotniuc, a lui Serghei Iaralov, a preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, a fostului guvernator al Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu, dar şi a experţilor companiei Kroll, angajată să investigheze furtul banilor din bugetul statului.

În aceste condiţii, în faţa instanţei urmează să depună depoziţii 13 cetăţeni moldoveni şi ucraineni din cei aproximativ 50 de oameni propuşi de apărătorii lui Platon.

Avocaţii lui Platon susţin că excluderea celor mai importanţi martori îi lipseşte de posibilitatea de a stabili adevărul în această cauză penală.

Platon este învinuit că ar fi beneficiarul a 800 de milioane de lei furate de la Banca de Economii prin intermediul mai multor firme offshore. El a fost reţinut şi adus în Moldova din Ucraina cu o cursă charter şi riscă până la 25 de ani de puşcărie. Veaceslav Platon a respins învinuirile, iar la şedinţele de judecată anterioare a declarat că banii au fost furaţi de Vladimir Plahotniuc, care nu a reacţionat la acuzaţii.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI