Cererea avocaţilor lui Platon privind citarea legală a martorilor a fost acceptată

Cererea avocaţilor lui Platon privind citarea legală a martorilor a fost acceptată
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 15.03.2017 13:12
La sfârşitul săptămânii curente în faţa instanţei ar putea să compară mai mulţi martori în dosarul lui Veaceslav Platon. Anunţul a fost făcut de avocatul afaceristului după ce judecătorii au acceptat astăzi cererea apărătorilor cu privire la citarea legală a acestora.

„Astăzi am înaintat o cerere, iar instanţa a admis-o şi va fi eliberată citaţie pentru cei 13 martori. Poate 3-4 martori o să se prezinte vineri în instanţa de judecată”, a declarat Eduard Rudenco.

Precizăm că ieri, Judecătoria Chişinău a admis parţial cererea avocaţilor lui Veaceslav Platon şi au acceptat să fie audiate 13 persoane din cele 50 propuse de apărători.

Platon este învinuit că ar fi beneficiarul a 800 de milioane de lei furate de la Banca de Economii prin intermediul mai multor firme offshore. El a fost reţinut şi adus în Moldova din Ucraina cu o cursă charter şi riscă până la 25 de ani de puşcărie. Veaceslav Platon a respins învinuirile, iar la şedinţele de judecată anterioare a declarat că banii au fost furaţi de Vladimir Plahotniuc, care nu a reacţionat la acuzaţii.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI