Fostul consul general al RM la Bologna, trimis în judecată pentru mită; A pretins 1500 de euro pentru perfectare unui acte

Fostul consul general al RM la Bologna, trimis în judecată pentru mită; A pretins 1500 de euro pentru perfectare unui acte
Sursa: jurnal.md Foto: bzi.ro 14.03.2017 10:25
Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a trimis în judecată cauza penală de învinuire a fostului consul general al Republicii Moldova în Bologna, actualmente şef al Direcţiei relaţii cu publicul din cadrul Direcţiei generale afaceri consulare a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene. 

Acesta este învinuit de comiterea traficului de influenţă.

Potrivit materialelor cauzei penale, în octombrie 2016, inculpatul, susţinând că are influenţă asupra persoanelor publice din cadrul Biroului Migraţie şi Azil al Ministerului Afacerilor Interne, a pretins de la un cetăţean al Siriei 1500 de euro. În schimbul acestei sume, acesta se angaja să urgenteze perfectarea actelor de intrare şi aflare pe teritoriul Republicii Moldova a altor trei cetăţeni din Irak.

Peste câteva zile, aflându-se în biroul său de serviciu, funcţionarul MAEIE a primit de la cetăţeanul Siriei prima tranşă de bani şi copiile paşapoartelor ale celor trei cetăţeni ai Irakului.

La finele anului trecut, funcţionarul a fost reţinut şi plasat în arest preventiv, unde se află până în prezent. Totodată, inculpatul a fost suspendat provizoriu din funcţia deţinută în cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

În consecinţă, acesta riscă o amendă în mărime de până la  150 000 de lei sau cu închisoare de până la 5 ani.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI