În comunicat se anunţa că a fost reţinută o persoana bănuită de faptul că împreună cu alţi angajaţi ai Centrului, cu scopul de a primi mijloace băneşti, au pretins şi estorcat sume de bani în valoare de 30 mii euro, pentru a înceta urmărirea penală în care figura o rudă a denunţătorului. Astfel, sub controlul ofiţerilor SPIA şi procurorilor PCCOCS a fost transmisă suma de 10.000 euro, ca primă tranşă a sumei solicitate, iar în timpul percheziţiilor, aceşti bani au fost predaţi benevol de către ofiţerul de urmărire penală reţinut”, anunţa MAI.

Pe parcursul zilei de vineri, la audieri a fost invitat şi Iurie Podarilov, şeful adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, iar la scurt timp, acesta a fost reţinut pentru 72 de ore, fiind bănuit de implicare în acelaşi dosar în care a fost reţinut, cu o zi înainte, angajatul Centrului, scrie Ziarul de Gardă.

Iurie Podarilov este şeful adjunct al  Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, instituţie din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii al IGP din martie 2013. În 2013, funcţionarul a avut venituri din salariu de aproape 130 de mii de lei, conform declaraţiei sale cu privire la venituri şi proprietate pentru anul 2015. 

Împreună cu soţia, cuplul Podarilov a obţinut în 2015 alţi 350 de mii de lei în urma „cumătriei” pe care au organizat-o la 25 iulie 2015. Iurie Podarilov are un apartament de 58 m.p., obţinut în 2014 şi un garaj, dobândit în 2012. În 2015, Podarilov conducea un Wolskwagen Passat fabricat în 2006 şi avea, din 2014, o datorie de 250 de mii de lei.