„Hotărârea magistraţilor nu poate fi calificată altfel, decât ca o execuţie publică a lui Vladimir Filat, care demonstrează odată în plus că dosarul său este unul politic, instrumentat la comandă. Vladimir Filat nu a avut parte de un proces echitabil. Admitem că magistraţii s-au lăsat atraşi în jocuri politice şi nu s-au condus de buchia legii. În acest dosar de rezonanţă magistraţii au demonstrat cum nu trebuie să fie înfăptuită justiţia”, se arată într-un comunicat emis de echipa de apărători.

Mai mult, avocaţii lui Filat au declarat că „lista judecătorilor loiali sistemului s-a completat cu încă trei persoane. CSJ a ratat şansa istorică de a repara erorile grave care au fost admise în dosarul lui Vladimir Filat şi a lăsat o pată pe faţa justiţiei moldoveneşti”.

Amintim că magistraţii Curţii Supreme de Justiţie au respins ca vădit neîntemeiate recursurile depuse în dosarul fostului premier Vladimir Filat, condamnat la nouă ani de închisoare pentru acte de corupţie. Decizia a fost luată ieri de judecătorii Vladimir Timofti, Nadejda Toma şi Constantin Alerguş. Pronunţarea deciziei motivate va avea loc peste o lună.