După numire, fostul deputat Grigore Petrenco a declarat că doi dintre aceşti judecători au luat mai multe decizii ilegale.

„Dodon a semnat un decret privind avansarea a patru judecători. Doi dintre aceşti magistraţi au fost implicaţi în dosare politice şi au luat mai multe decizii ilegale, la comanda lui Plahotniuc”, a declarat Grigore Petrenco.

„Ludmila Ursu timp de jumătate de an a prelungit fără motiv mandatul de arest pentru mine şi colegii mei. Tot ea, a refuzat cererile privind garanţia în cazul nostru depuse de doi deputaţi europeni. Mai mult, această judecătoare a respins solicitarea mea de a trece un control medical”, a adăugat Petrenco.

Totodată, fostul deputat a declarat că prin această numire, Dodon a mai demonstrat încă o dată că este parte a acestui regim: „Dodon nu putea să nu cunoască cine este magistrata Ludmila Ursu.  El intenţionat a luat această decizie. Astfel, Dodon a devenit aliatul deschis al regimului şi s-a poziţionat împotriva celor care luptă cu abuzurile lui Plahotniuc. De fapt, acesta a mai demonstrat încă o data că este parte a regimului criminal”.