Update

Percheziţii în biroul controversatului avocat Valerian Mânzat

Percheziţii în biroul controversatului avocat Valerian Mânzat
Sursa: jurnal.md Foto: facebook.com/valerian.minzat 02.02.2017 16:46
17:57
Update

Valerian Mânzat a fost REŢINUT pentru escrocherie, după ce ar fi estorcat 20.000 de euro de la o femeie; Casa, birourile şi maşinile avocatului, percheziţionate

Avocatul Valerian Mânzat a fost reţinut, iar în acest moment procurorii şi ofiţerii CNA efectuează percheziţii în mai multe locaţii, inclusiv în birourile de serviciu ale avocatului, la domiciliu şi în maşinile lui.

„Confirm reţinerea unui avocat din Chişinău care este investigat într-un dosar de escrocherie. Acum procurorii şi ofiţerii CNA efectuează percheziţii în mai multe locaţii, inclusiv în birourile de serviciu ale avocatului, la domiciliu şi în maşinile lui. Acţiunile de urmărire penală sunt în desfăşurare, iar cu mai multe amănunte voi reveni pe parcurs”, a precizat ofiţerul de presă al Centrului Naţional Anticorupţie, Angela Starinschi, pentru Jurnal.md.

În scurt timp, CNA a revenit cu mai multe informaţii. Astfel, în acest moment se ştie că reţinerea controversatului avocat Valerian Mânzat are loc într-un dosar de escrocherie. Acesta este bănuit că ar fi estorcat de la o femeie, prin înşelăciune şi abuz de încredere, 20.000 de euro pentru a-i soluţiona o problemă legată de urgentarea transferării soţului acesteia dintr-un penitenciar din Federaţia Rusă în unul din Republica Moldova.
 
În fapt, judecătoria Buiucani din capitală admisese deja transferul persoanei, condamnate în Federaţia Rusă, iar Ministerul Justiţiei, împreună cu instituţiile competente din Rusia, urmau să înceapă procedura de transfer. Potrivit încheierii instanţei de judecată, condamnatul urma să-şi continue ispăşirea pedepsei într-o închisoare din ţară.
 
Potrivit datelor preliminare ale anchetei, femeia condamnatului i-ar fi cerut sfatul avocatului privind posibilitatea urgentării procedurii de transfer. Chiar dacă nu avea această competenţă, avocatul i-ar fi promis clientei că poate să grăbească  transferul şi i-a promis că, timp de o lună şi jumătate, soţul acesteia va fi în Republica Moldova.
 
Pentru serviciile sale, acesta a pretins 20 000 de euro pe care trebuia să-i primească în două tranşe: 10 000 de euro în avans şi 10 000 de euro după ce condamnatul va ajunge în Republica Moldova. În pofida înţelegerii iniţiale, avocatul a obligat femeia să-i dea toţi banii, spunându-i că deja a soluţionat problema, iar soţul ei urmează să ajungă la Chişinău.
 
Cazul a fost documentat mai mult timp, perioadă în care ofiţerii CNA şi procurorii au monitorizat convorbirile telefonice dintre avocat şi client. Din interceptări reiese că avocatul nu a mai rezolvat cazul, iar femeia i-a cerut banii înapoi.

Astăzi, avocatul a fost reţinut în momentul în care a returnat o parte din banii primiţi. La această oră au loc mai multe percheziţii la oficiile avocatului, la domiciliu, dar şi în automobilele acestuia.
 

Descinderi cu mascaţi în noul birou al controversatului avocat Valerian Mânzat. Potrivit purtătorului de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru, percheziţiile  au fost efectuate de Procuratura Anticorupţie.

La începutul anului Mânzat şi-a deschis propria casă de avocatură pe care a numit-o „Million Dollar Lawyer". Aceasta se află chiar lângă Penitenciarul 13 din capitală.

Amintim că Valerian Mânzat, avocatul cunoscut opiniei publice pentru petrecerile luxoase pe care le organizează, dar şi pentru că i-a oferit iubitei sale de 8 martie cadou un automobil Porsche de 45 de mii de euro, a fost condamnat în mai 2015 la 9 ani de închisoare cu executare.

Mânzat, fost angajat al Poliţiei Criminale, este învinuit de procurori că, în 2009, în urma unei înţelegeri prealabile cu Ion Taran, care, pe atunci, era şeful Secţiei investigare a accidentelor rutiere a Comisariatului General de Poliţie, şi cu Dorel Găină, şef al Secţiei asistenţă juridică în cadrul Companiei de asigurări „Moldasig” SRL, au înscenat un accident rutier, cu intenţia de a intra în posesia unei sume de bani de la acea companie de asigurări.

Precizăm că Valerian Mânzat are o relaţie cu fiica fostului deputat PLDM Simion Furdui.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI