Dosarul Asito: Managerul financiar adjunct al companiei, trimis după gratii

Dosarul Asito: Managerul financiar adjunct al companiei, trimis după gratii
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 14.02.2017 12:40
Managerul financiar adjunct al Companiei Internaţionale de Asigurări (CIA) „ASITO” SA a fost condamnat la 12 ani de închisoare şi obligat să restituie companiei de asigurări prejudiciul integral cauzat prin infracţiune, adică peste 3 milioane de lei.

Conform datelor din dosar, managerul a fost reţinut în vara anului trecut. Atunci s-a constatat că, urmărind scopul delapidării mijloacelor financiare ale instituţiei, inculpatul a intenţionat să sustragă 9 500 000 de lei din conturile întreprinderii, invocând o datorie fictivă a ASITO faţă de unii agenţi economici.

Astfel, falsificând un contract, prin care CIA „Asito” SA ar fi garantat achitarea datoriilor unei companii, inculpatul a reuşit să transfere de pe conturile ASITO pe cele ale agentului economic 3 290 000 de lei.

În continuarea intenţiei de însuşire şi legalizare a mijloacelor financiare, acesta a organizat încheierea unui contract fictiv dintre agentul economic menţionat şi o companie off-shore, care presupunea achiziţionarea unui utilaj specializat cu 564 340 de dolari. În temeiul acestui contract, inculpatul a convertit suma de 3 290 000 de lei în dolari SUA şi a transferat-o integral pe conturile bancare deschise în Federaţia Rusă.

După această schemă, inculpatul intenţiona să sustragă 9 500 000 de lei.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI