La 20 octombrie 2016, Curtea de Apel Chişinău a obligat Consiliul Municipal Chişinău  să îi transmită în proprietate asociaţiei terenul pe care aceasta ar intenţiona să amenajeze un obiectiv sportiv. Decizia de judecată a fost adoptată de completul format din magistraţii Nelly Budăi, Ion Muruianu, Valeriu Efros. Două zile în urmă, pe 8 februarie 2017, hotărârea de judecată a fost anulată de Curtea Supremă de Justiţie.

Amintim că terenul de 4,3 hectare, amplasat în Parcul Valea Trandafirilor, a ajuns în proprietatea asociaţiei în baza unei decizii de judecată adoptată încă în 2013. Clubul sportiv a invocat atunci drept pretext faptul că Primăria Capitalei nu i-a răspuns la solicitarea de transmitere în arendă sau proprietate a respectivului teren. Argumentul a fost luat în considerare de judecători.

Presa a aflat despre acest caz abia în 2015. La acel moment, cele 4,3 hectare din parc îşi schimbaseră deja de câteva ori proprietarii. Mai întâi, terenul a fost înregistrat la Cadastru pe o companie de construcţii, Garant Rapid, apoi pe numele fostei fondatoare a firmei, Stela Muntean.  

Imediat ce cazul a fost făcut public, autorităţile au anunţat că au atacat cu recurs decizia judecătorească, dosarul a mai trecut o dată prin instanţa de fond, care a dat dreptate primăriei, Curtea de Apel Chişinău care a dispus transmiterea terenului asociaţiei obşteşti  şi Curtea Supremă de Justiţie care a anulat decizia instanţei de apel şi a dispus reîntoarcerea terenului în proprietatea municipalităţii. Decizia CSJ este irevocabilă.