Primăria Chişinău, la un pas să piardă din nou terenul de 4,3 ha din Parcul Valea Trandafirilor

Primăria Chişinău, la un pas să piardă din nou terenul de 4,3 ha din Parcul Valea Trandafirilor
Sursa: jurnal.md Foto: poză simbol/zn.md 11.02.2017 07:59
Primăria Chişinău a obţinut câştig de cauză în judecată împotriva Asociaţiei obşteşti Clubul sportiv „Phoenix”, organizaţie care a devenit proprietara a 4,3 hectare de teren în Parcul Valea Trandafirilor. Cu doar patru luni în urmă, în octombrie 2016, autoritatea municipală pierduse din nou terenul în baza unei decizii a Curţii de Apel Chişinău, scrie anticorupţie.md.

La 20 octombrie 2016, Curtea de Apel Chişinău a obligat Consiliul Municipal Chişinău  să îi transmită în proprietate asociaţiei terenul pe care aceasta ar intenţiona să amenajeze un obiectiv sportiv. Decizia de judecată a fost adoptată de completul format din magistraţii Nelly Budăi, Ion Muruianu, Valeriu Efros. Două zile în urmă, pe 8 februarie 2017, hotărârea de judecată a fost anulată de Curtea Supremă de Justiţie.

Amintim că terenul de 4,3 hectare, amplasat în Parcul Valea Trandafirilor, a ajuns în proprietatea asociaţiei în baza unei decizii de judecată adoptată încă în 2013. Clubul sportiv a invocat atunci drept pretext faptul că Primăria Capitalei nu i-a răspuns la solicitarea de transmitere în arendă sau proprietate a respectivului teren. Argumentul a fost luat în considerare de judecători.

Presa a aflat despre acest caz abia în 2015. La acel moment, cele 4,3 hectare din parc îşi schimbaseră deja de câteva ori proprietarii. Mai întâi, terenul a fost înregistrat la Cadastru pe o companie de construcţii, Garant Rapid, apoi pe numele fostei fondatoare a firmei, Stela Muntean.  

Imediat ce cazul a fost făcut public, autorităţile au anunţat că au atacat cu recurs decizia judecătorească, dosarul a mai trecut o dată prin instanţa de fond, care a dat dreptate primăriei, Curtea de Apel Chişinău care a dispus transmiterea terenului asociaţiei obşteşti  şi Curtea Supremă de Justiţie care a anulat decizia instanţei de apel şi a dispus reîntoarcerea terenului în proprietatea municipalităţii. Decizia CSJ este irevocabilă.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI