Ultimul martor al acuzării, Ilan Shor şi-a făcut apariţia pe coridorul instanţei înconjurat de paza de corp. El a refuzat însă să răspundă la întrebările jurnaliştilor.

După ce părţile în dosar, dar şi martorul, au intrat în sala de judecată, grefiera Elenei Cojocari a anunţat că şedinţa nu va avea loc, întrucât judecătoarea s-ar fi îmbolnăvit. Precizăm că, echipa Jurnal TV a văzut-o însă pe Cojocari cu o oră înainte de a începe procesul, atunci când părăsea sediul instanţei. Nici la plecare, Shor nu a vrut să ofere comentarii.

Iar Lucinschi a declarat: „Eu pentru prima dată aşa ceva văd. Cel puţin, în perioada în care se examinează dosarul, pentru prima dată s-a întâmplat acest lucru şi nu ştiu ce pot comenta. Din punct de vedere omenesc, din păcate, îmi cresc barbă şi mai departe”.

Următoarea şedinţă va avea loc pe 13 decembrie. Chiril Lucinschi a fost reţinut de CNA pe 25 mai în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank şi este cercetat în arest la domiciliu.

Procurorii susţin că fostul deputat ar fi spălat aproximativ 440 de mii de dolari şi 220 de mii de euro. Unul dintre principalii martori în dosarul său, Ilan Shor a fost condamnat la 7 ani şi jumătate de închisoare, pentru spălare de bani, dar şi cauzare de daune materiale în proporţii deosebit de mari prin înşelăciune sau abuz de încredere.

Pedeapsa ar urma să fie executată odată cu adoptarea unei sentinţe definitive.

Precizăm că, dosarul primarului de Orhei rămâne încă blocat la Judecătoria Chişinău. Asta deşi atât avocaţii lui Shor, cât şi procurorul de caz au atacat decizia la Curtea de Apel. Motivul tărăgănării ar fi traducerea în limba rusă a cauzei penale.