David Davitean rămâne după gratii

David Davitean rămâne după gratii
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 04.12.2017 22:50
Cumnatul lui Vitalie Proca, David Davitean, rămâne după gratii. Decizia a fost luată astăzi la Curtea de Apel Chişinău, după ce judecătorii au respins solicitarea de eliberare din arest a fiului preşedintei Diasporei Armene din Moldova.

Avocaţii inculpatului susţin că, potrivit legii, clientul lor nu se poate afla în arest preventiv mai mult de 12 luni. Apărătorii au depus şi o cerere de ridicare a neconstituţionalităţii în acest sens. Ulterior, avocaţii lui Davitean au cerut sesizarea Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea a două articole din Codul de Procedură Penală.

Astfel, şedinţa a fost întreruptă până pe 11 decembrie, atunci când judecătorii vor decide dacă vor sesiza sau nu Curtea Constituţională. Un alt avocat al lui Davitean a declarat că justiţia din Republica Moldova are standarde duble.

Precizăm că pe 16 iunie curent, David Davitean a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru jaf, tâlhărie în proporţii deosebit de mari, dar şi deţinerea unui document fals. Davitean se declară nevinovat şi spune că arestul său a fost pus la cale de şeful PD, Vladimir Plahotniuc, pentru a-l determina pe Vitalie Proca, deţinut în România, să declare în scris că nu-l cunoaşte pe oligarh. Afirmaţia a fost confirmată şi de killerul Proca în interviul oferit pentru Jurnal TV. Plahotniuc a respins însă acuzaţiile. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI