Amânări în dosarul lui Andrei Donică; Acti­vis­tul civic susţine că este persecutat

Amânări în dosarul lui Andrei Donică; Acti­vis­tul civic susţine că este persecutat
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 19.12.2017 22:06
Dosarul în care activistul Andrei Donică este cercetat pentru huliganism după ce l-a stropit cu o găleată cu lapte pe ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, bate pasul pe loc. Potrivit lui Donică, ultimele şedinţe de judecată au fost amânate pentru că oficialul nu s-a prezentat în instanţă. Asta în condiţiile în care examinarea în fond a dosarului e începută de peste un an.

Activistul mai spune că în această perioadă s-a ales cu alte opt dosare contravenţionale, care într-un final au fost clasate. De asemenea, în urma mai multor presiuni, a fost concediat, adaugă Andrei Donică.

Andrei Donică a fost reţi­nut în septembrie 2016 de către anga­ja­ţii Inspec­to­ra­tu­lui de Poli­ţie Buiu­cani după ce l-a stro­pit pe minis­trul Finan­ţe­lor, Octa­vian Armaşu, cu o găleată cu lapte chiar lângă guvern. El i-a reproşat oficialului fap­tul că guver­na­rea a pus pe ume­rii cetă­ţe­ni­lor dato­ria de 13,5 mili­arde de lei apă­rută în rezul­ta­tul fra­u­dei ban­care. Dacă va fi găsit vino­vat, Donică riscă o amendă sau chiar până la trei ani de închi­soare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI