Decizia a fost luată astăzi de Judecătoria Chişinău. Totodată, în acelaşi dosar un complice s-a ales cu opt ani de închisoare, iar altul a fost condamnat la trei ani cu suspendare. 

Potrivit acuzatorilor de stat, deţinând pachetul majoritar al mai multor companii de asigurări, Veaceslav Platon ar fi intenţionat să sustragă milioane de lei de pe conturile acestora. El ar fi acţionat în complicitate cu două persoane. 

Totodată, în luna decembrie a anului trecut, în timp ce se afla în biroul de aşteptare din incinta Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, Veaceslav Platon ar fi avut o discuţie cu doi ofiţeri ai Detaşamentului cu Destinaţie Specială „Pantera”.

El le-ar fi promis apartamente în capitală, automobile sau câte cinci mii de euro pentru a-i permite acţiuni interzise în cadrul întâlnirilor cu avocaţii, dar şi pentru a avea acces la un telefon mobil. Dialogul dintre Platon şi mascaţi ar fost filmat cu o cameră ascunsă chiar de ofiţeri. 

Precizăm că, după aproximativ două luni de la intentarea dosarului, Platon a fost eliminat din proces pentru că a depus mai multe cereri, pe care instanţa le-a calificat drept abuzive.