VIDEO

Avocatul care ar fi fost trimis de Plahotniuc la Proca refuză să ofere comentarii pentru Jurnal TV

Avocatul care ar fi fost trimis de Plahotniuc la Proca refuză să ofere comentarii pentru Jurnal TV
Sursa: jurnal.md Foto: captură 09.11.2017 20:39
Avocatul care ar fi fost trimis de Vladimir Plahotniuc în penitenciar la Vitalie Proca, pentru a obţine anumite declaraţii de la killer, refuză să ofere comentarii pentru Jurnal TV. Este vorba despre Radu Cijicenco, care într-un interviu pentru un post deţinut de Plahotniuc a spus că a acţionat la indicaţiile fostei soacre a lui Proca, Venera Gasparean. Totuşi, într-o înregistrare audio făcută de aceasta, Cijicenco afirmă altceva. 

În interviul oferit pentru Jurnal TV, Vitalie Proca afirma că Radu Cijicenco i-a cerut să scrie două declaraţii din numele său. În prima, el trebuia să indice că nu-l cunoaşte pe Vladimir Plahotniuc, iar în cea de-a doua să spună că asasinarea lui Gherman Gorbunţov a fost comandată de Renato Usatîi. Deşi pentru posturile lui Plahotniuc, Cijicenco afirma că a mers la penitenciar drept avocat al Venerei Gasparean, la Jilava el s-a prezentat drept văr al lui Proca. Jurnal TV a încercat să obţină o reacţie de la apărător, însă acesta a refuzat să răspundă la întrebări.

Totuşi, într-o înregistrare audio făcută de fosta soacră a lui Proca, Cijicenco le dă asigurări rudelor interlopului că dacă va primi documentele cu pricina, cumnatul acestuia va fi eliberat din închisoare.

Anterior, şeful adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a susţinut însă versiunea lui Cijicenco.

Amintim că, săptămâna trecută, postul nostru de televiziune a difuzat în exclusivitate un interviu cu Vitalie Proca, aflat în Penitenciarul Jilava din România. Proca a declarat că Vladimir Plahotniuc a fost cel care a comandat omorul aşa-numitului "bancher negru" Gherman Gorbunţov. Plahotniuc neagă însă acuzaţiile. Procuratura Generală a anunţat succint că a analizat informaţiile şi că ni se vor da mai târziu detalii despre evoluţia anchetei.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI