Chiril Lucinschi a avut mai multe nelămuriri privind ordonanţa de punere sub învinuire emisă pe numele său. După ce procurorul de caz i-a răspuns la mai multe întrebări, Lucinschi a solicitat termen pentru a studia cele declarate de acuzator, însă instanţa i-a refuzat. Astfel, ex-deputatul i-a dat vot de neîncredere judecătoarei, dar şi această cerere a fost respinsă. Ulterior, dosarul a revenit la completul iniţial, iar şedinţa a fost întreruptă.

Tot la şedinţa de astăzi urma să fie audiat primul martor al acuzării, însă acesta nu s-ar fi prezentat. Lucinschi declară că persoanele care urmează să depună depoziţii au antecedente penale. 

Avocata lui Lucinschi susţine că ordonanţa de punere sub învinuire a clientului său trezeşte mai multe semne de întrebare. 

Chiril Lucinschi a fost reţinut de CNA pe 25 mai în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank şi este cercetat în arest la domiciliu. Procurorii susţin că el ar fi spălat aproximativ 440 de mii de dolari şi 220 de mii de euro.