Cazul copilului împuşcat şi găsit fără suflare într-o fântână din Teleneşti: Tatăl adolescentului bănuit de omor, plasat în arest

Cazul copilului împuşcat şi găsit fără suflare într-o fântână din Teleneşti: Tatăl adolescentului bănuit de omor, plasat în arest
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 28.11.2017 16:16
Tatăl adolescentului de 14 ani, care l-ar fi împuşcat pe băiatul găsit fără suflare într-o fântână dintr-un sat din raionul Teleneşti, a fost plat în arest pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de magistraţii de la Curtea de Apel Chişinău, după ce procurorii au contestat decizia judecătorilor de la Teleneşti.

Băiatul, învinuit de omor din imprudenţă, împreună cu tatăl său au fost eliberaţi  pe 21 noiembrie. Atunci, judecătorii  din Teleneşti au respins demersul procurorilor privind emiterea unui mandat de arest şi i-au aplicat bărbatului, care este învinuit de păstrarea neglijentă a unei arme de foc, interdicţia de a părăsi ţara.

Amintim că băieţelul de doar şase ani a dispărut pe 18 noiembrie, iar a doua zi, după lungi căutări, a fost găsit de salvatori într-o fântână din localitate. Copilul urma să împlinească şapte ani peste câteva zile.

Unii localnici spun că băieţelul, care a fost mai întâi împuşcat, avea o piatră legată de gât când a fost scos la suprafaţă. De cealaltă parte, adolescentul de 14 ani a declarat la audieri că l-a împuşcat din greşeală în umăr şi l-a rănit, după care ar fi dus victima la fântână ca să o spele pe faţă şi că atunci când scotea apă, a scăpat băieţelul în fântână.

Atât adolescentul, cât şi tatăl său, riscă până la trei ani de puşcărie.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI