Totodată, judecătoarea i-a amendat pe avocaţi cu câte două mii de lei. Decizia vine în baza unei cereri depuse de procurorul de caz, după ce doi apărători ai lui Platon, în semn de protest, au părăsit sala de judecată. Al treilea avocat care îl reprezintă pe afacerist a lipsit de la şedinţă. Gestul apărătorilor a fost generat de hotărârea judecătoarei de a respinge toate solicitările depuse de Veaceslav Platon prin intermediul avocaţilor, dar şi de refuzul instanţei de a le permite să-i comunice clientului lor deciziile luate. 

Moscalciuc a insistat ca avocaţii să pledeze în apărarea clientului lor, ei au declarat că lui Veaceslav Platon îi sunt îngrădite toate drepturile şi au ieşit din sală. Pe lângă eliminarea avocaţilor, procurorul a cerut şi omiterea susţinerilor verbale în apărarea afaceristului şi trecerea la următoarea etapă judiciară, adică ultimul cuvânt al inculpaţilor. Mai exact, al celor doi presupuşi complici ai lui Platon, întrucât cererea acestuia a fost respinsă. Acuzatorul de stat a refuzat să facă declaraţii în faţa presei.

Avocatul unuia dintre inculpaţi susţine că solicitarea procurorului a fost neîntemeiată.

Şedinţa următoare va avea loc pe 30 noiembrie. Precizăm că, în pledoaria sa, procurorul de caz a cerut ca Veaceslav Platon să fie condamnat la 16 ani de închisoare, pe lângă cei 18 pe care i-a primit în primul dosar, cu privire la frauda de la Banca de Economii. Platon a fost eliminat, din diferite motive, din cadrul ambelor procese.