VIDEO

Secretarul general al MAI recunoaşte: „Cazul Brăguţă - o ruşine”

Secretarul general al MAI recunoaşte: „Cazul Brăguţă - o ruşine”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 22.11.2017 19:28
Cazul Brăguţă este unul ruşinos şi a scos la iveală deficienţele din activitatea sistemului de justiţie. Asta a recunoscut secretarul general al Ministerului de Interne Dorin Purice, în cadrul unor audieri organizate în Comisia parlamentară pentru Drepturile Omului. În acelaşi timp, avocatul poporului Mihail Cotorobai afirmă că şi după această tragedie condiţiile de detenţie au rămas sub orice critică, iar drepturile celor privaţi de libertate sunt în continuare încălcate.

Comisia parlamentară pentru Drepturile Omului i-a chemat la raport pe reprezentanţii Ministerului Justiţiei şi ai celui de Interne pentru a prezenta informaţii despre modul de prevenire a torturii în penitenciare şi în izolatoarele de detenţie preventivă.

Reprezentantul MAI nu i-a convins însă pe unii deputaţi că schimbările sunt cu adevărat eficiente, iar drept exemplu a fost adus cazul Andrei Brăguţă.

Membrii Comisiei pentru Drepturile Omului au întrebat şi despre măsurile pe care le-au luat autorităţile după moartea suspectă în penitenciar a lui Andrei Brăguţă. Întrucât raportorii le-au spus că nu au recurs la alte acţiuni decât cele care erau şi până acum, unii deputaţi au încercat să trage foloase şi s-au lăudat că vor veni cu propriile măsuri de prevenire a unor situaţii similare. Potrivit avocatului poporului Mihail Cotorobai, condiţiile de detenţie în unele izolatoare continuă să fie departe de a fi decente.

Autorităţile susţin că în 2018 urmează să fie renovate 15 izolatoare de detenţie provizorie. Iar până în 2021 ar putea fi construită o închisoare nouă, care va avea o capacitate de peste 1500 de locuri. 

 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI