Instanţa de fond a admis prima partea a solicitării, însă apărătorul postului de televiziune Jurnal TV a atacat decizia. Avocatul Dumitru Pavel afirmă că, la fel ca şi în prima instanţă, Curtea de Apel nu a ţinut cont de faptul că afirmaţiile făcute de către Constantin Cheianu în timpul unei ediţii a emisiunii „Mai pe scurt” se încadrează în limitele criticii permise de legislaţia naţională şi cea internaţională.

Dumitru Pavel mai spune că, de fapt, cauza nu trebuia judecată, iar avocatul lui Voronin urma să fie tras la răspundere penală pentru că a prezentat în prima instanţă o probă falsă. Mai exact, este vorba despre un document care a stat la baza repunerii pe rol a dosarului.

Juristul a mai spus că va contesta hotărârea Curţii de Apel la Curtea Supremă de Justiţie. Dacă nici acolo nu se va face dreptate, va merge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Amintim că Voronin l-a acţionat în judecată pe realizatorul emisiunii „Mai pe scurt”. Atunci, liderul PCRM a declarat că aceste afirmaţii l-au denigrat şi i-au ştirbit din autoritate.