Avocatul lui Vasile Năstase spune că a prezentat suficiente probe în instanţă care atestă nevinovăţia jurnalistului.

„Noi, ca pârâţi, am prezentat dovezi clare care atestă imposibilitatea atribuirii afirmaţiilor date prin prisma legii privind libertatea de exprimare, deoarece ele reprezintă nu nişte afirmaţii, ci nişte recomandări. Pentru aceste afirmaţii nimeni în mod normal nu poate să poarte nicio răspundere, dat fiind că ele sunt exceptate de la controlul în baza legii cu privire la libertatea de exprimare. Pronunţarea hotărârii sperăm că va fi una bazată pe lege şi nu pe alte circumstanţe”, a declarat avocatul Dumitru Pavel.

La una dintre şedinţele anterioare a fost audiată jurnalista Angela Aramă, care a susţinut că televiziunea publică foloseşte tehnici de manipulare.

„Multe dintre principiile de comunicare stabilite de lege nu sunt respectate de către Moldova 1. Televiziunea publică prin lege este obligată să se refere la problemele ardente şi stringente ale societăţii şi să le pună în discuţie în emisiunile sale. Se recurge la nişte tertipuri care sunt manipulatorii. De exemplu, chiar dacă este dată o ştire despre un protest, ea se încheie neapărat cu părerea despre protestatari emisă de cineva de la guvernare, de acelaşi Plahotniuc sau cineva din PD”, spune Angela Aramă.

Ecaterina Stratan nu a fost de găsit la telefon pentru o reacţie, iar avocatul său a refuzat să comenteze acuzaţiile. Anterior, şefa postului Moldova 1 a spus însă că nu vrea să facă declaraţii pe marginea acestui caz. Stratan l-a dat în judecată pe Vasile Năstase pe când era şefa Departamentului Ştiri al televiziunii publice, după ce redactorul publicaţiei online „Glasul” i-ar fi sugerat în timpul unui protest să renunţe la plicurile de la Partidul Democrat. Ea vrea să-i fie prezentate dezminţiri şi scuze, cerând şi o despăgubire în valoare de 500 de mii de lei. Postul Moldova 1 a fost acuzat anterior de manipulare şi distorsionare în cadrul ştirilor a mesajelor participanţilor la acţiunile împotriva votului mixt.