Veaceslav Platon, cumătrul unuia dintre feciorii judecătoarei care-i examinează dosarul

Veaceslav Platon, cumătrul unuia dintre feciorii judecătoarei care-i examinează dosarul
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 16.11.2017 20:22
Veaceslav Platon este cumătrul unuia dintre feciorii judecătoarei care examinează dosarul iniţiat pe numele afaceristului cu privire la tentativă de escrocherie şi corupere a mascaţilor de la Detaşamentul „Pantera”. Despre aceasta a scris chiar Platon într-o cerere pe care a depus-o la Judecătoria Chişinău în care a solicitat să fie audiat unul dintre fiii judecătoarei. Se întâmplă la scurt timp după ce un alt inculpat în aceeaşi cauză penală a cerut ca un alt fiu al Galinei Molscalciuc să compară în faţa instanţei, însă judecătoarea a refuzat.

Prin intermediul unuia dintre avocaţi, Veaceslav Platon a depus o cerere de reluare a cercetării judecătoreşti, la baza căreia a stat audierea celui de-al doilea fiu al judecătoarei.

Hotărârea a fost urmată de o cerere de recuzare, astfel dosarul a fost transmis unui alt judecător. Ulterior, apărătorul a solicitat escortarea clientului său la examinarea cererii de recuzare, dar şi audierea fiului judecătoarei. Totodată, avocatul a solicitat în instanţă o explicaţie din partea Galinei Moscalciuc cu privire la legătura ei de rudenie cu Platon. Toate cererile au fost respinse, inclusiv cea de recuzare. Avocatul afirmă că fiul judecătoarei ar cunoaşte detalii cu privire la tranzacţiile efectuate în cadrul companiilor care figurează în dosarul penal.

În cadrul şedinţei, apărătorii au solicitat şi încetarea procesului din motiv că în învinuirea adusă lui Platon procurorii se referă la nişte acte obţinute în timpul reţinerii afaceristului în Ucraina. Astfel, avocaţii afirmă că acuzatorii erau obligaţi să obţină consimţământul autorităţilor ucrainene ca Veaceslav Platon să fie tras la răspundere penală în dosarul cu pricina, fapt pe care nu l-au întreprins. Judecătoarea a anexat cererea, însă a declarat că va pronunţa o decizie odată cu sentinţa. Şedinţa următoare va avea loc pe 20 noiembrie, atunci când părţile în dosar vor trece la susţinerile verbale.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI