VIDEO

Fostul deputat Chiril Lucinschi rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile

Fostul deputat Chiril Lucinschi rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 16.11.2017 19:40
Fostul deputat Chiril Lucinschi rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile. Decizia a fost pronunţată astăzi la Judecătoria Chişinău, după ce procurorul de caz a depus un demers în acest sens. Tot azi a fost audiat cel de-al patrulea martor al acuzării. În timp ce procurorul afirmă că vinovăţia lui Lucinschi a fost confirmată, apărarea neagă acest lucru. Şedinţa a fost monitorizată de reprezentanţii unor misiuni diplomatice. 

La şedinţa de astăzi a fost audiată contabila care activează la una dintre firmele care figurează în dosarul pe numele lui Lucinschi. Aceasta însă a refuzat să facă declaraţii pentru presă.

Pe de altă parte, Lucinschi afirmă că acuzatorul a tergiversat asigurarea prezenţei martorilor în faţa instanţei.

Avocaţii fostului deputat s-au arătat indignaţi de încheierea judecătorească, dar şi de afirmaţiile procurorului antcorupţie.

Următoarea şedinţă va avea loc pe data de 22 noiembrie, atunci când urmează să fie audiat primarul de Orhei, Ilan Şor, cel care l-ar fi denunţat pe Lucinschi. Chiril Lucinschi a fost reţinut de CNA pe 25 mai în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank şi este cercetat în arest la domiciliu. Procurorii susţin că fostul deputat ar fi spălat aproximativ 440 de mii de dolari şi 220 de mii de euro.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI