VIDEO

La Judecătoria Chişinău a avut loc o nouă şedinţă în dosarul Manole

La Judecătoria Chişinău a avut loc o nouă şedinţă în dosarul Manole
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 15.11.2017 19:50
Episodul din dosarul penal intentat pe numele fostei judecătoare Domnica Manole, în urma deciziei acesteia de a obliga Comisia Electorală Centrală să organizeze referendumul de modificare a Constituţiei este aproape de final. După ce cauza a fost repartizată altui judecător, la şedinţă părţile au trecut toate etapele, iar acum aşteaptă pronunţarea verdictului. Se întâmplă în procesul în care Manole a contestat ordonanţa de dispunere a expertizei stilistico-lingvistice a hotărârii sale din aprilie 2016. 

Este vorba despre ordonanţa prin care, afirmă Domnica Manole, Procuratura Anticorupţie ar fi vrut să vadă dacă autor comun ar fi fost liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, parte reclamantă în procesul de atunci. După ce cauza a fost luni în şir pe masa judecătorului Mihail Diaconu de la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, acesta şi-a declarat abţinere la un moment aproape de final.

Astfel, dosarul a fost repartizat lui Andrei Niculcea. În cadrul şedinţei au fost trecute toate etapele judiciare. Procurorul consideră că prin această ordonanţă nu s-au încălcat drepturile fostei judecătoare a Curţii de Apel Chişinău. Avocata Domnicăi Manole are însă alte argumente.

Şeful Procuraturii Anticorupţie declara anterior că numele lui Năstase nu figura şi că scopul expertizei era de a stabili dacă anume Domnica Manole a întocmit actul procesual, iar Andrei Năstase a negat că ar avea vreo legătură cu bănuielile autorităţilor. Domnica Manole a declarat anterior că rezultatele expertizei stilistico-lingvistice nu au demonstrat existenţa unui alt autor. Pronunţarea pe acest caz va avea loc în luna decembrie. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI